Välkommen till Ergin Özdemir, offentlig talare från Sverige.

  • |
  • +46-70-302 9898

Kompetensutveckling: Att träna så mycket som krävs är också en talang

Kompetensutveckling: Att träna så mycket som krävs är också en talang

 

Att träna så mycket som krävs, det är också en talang.

Det är självklart för piloter att träna sig i flygsimulatorer. Också konstnärer och idrottare vet att det gäller att träna för att lyckas. Det räcker aldrig att enbart förlita sig på sin talang. Och du kan inte sluta träna och tro att du är färdig.

När Ergin blickar tillbaka och betraktar sina erfarenheter av att komma in på den svenska arbetsmarknaden finns en del han önskar att han hade gjort annorlunda. För även om karriären tog honom till flera höga chefspositioner, ansvar för 200 anställda och en budget på 750 miljoner, hade vägen nog varit både lättare och bättre om han hade tagit mer hjälp under vägen. I stället för välplanerad kompetensutveckling blev mycket "trial and error" – och lärdomarna och insikterna har ibland kostat på.

Under en stor del av arbetslivet har Ergin arbetat med kundsupport i stora organisationer och det sättet att arbeta präglar mycket av hans sätt att tänka. Istället för att du går en hel utbildning där kanske bara 10% är relevant är det mycket smartare om du kan gå till någon med din utmaning och sedan få svar direkt.

Video:

Ny föreläsning - Att träna så mycket som krävs är också en talang

Ergin är en av få svenskar som gjort två TEDx-föreläsningar. Och inför dessa fick han också chansen att träna på allvar . Arbetet med en 12 minuter lång föreläsning tog 120 timmar. Det var också så Ergin kom att fastna för Masterclass-formatet: träning i liten grupp där deltagarna får träna på det de vill träna. Det du tränar på – blir du bra på.

I föredraget, som är ett smakprov av Ergins längre föreläsning, bjuder Ergin oss på:

  • I huvudet på en entreprenör; hur tänker en entreprenör - egentligen?
  • Konsten att få andra att lyckas. (de flesta av oss behöver en chans på att visa vad vi går för. Kanske två, ibland kanske till och med tre MEN det är när vi får chans kan vi visa våra fulla potential)
  • Vikten av att få människor att mötas. (när människor möts utan förbehåll och förväntningar händer magi!)
  • Att öva och träna är nödvändigt för kompetenshöjning.

 

Fyll i formuläret och klicka på Skicka meddelande så kommer jag att återkomma till dig inom kort.