Kompetensutveckling: Att träna så mycket som krävs är också en talang

Kompetensutveckling: Att träna så mycket som krävs är också en talang
- föreläsning med föreläsare Ergin Özdemir

Det är självklart för piloter att träna sig i flygsimulatorer. Också konstnärer och idrottare vet att det gäller att träna för att lyckas. Det räcker aldrig att enbart förlita sig på sin talang. Och du kan inte sluta träna och tro att du är färdig.

När Ergin blickar tillbaka och betraktar sina erfarenheter av att komma in på den svenska arbetsmarknaden finns en del han önskar att han hade gjort annorlunda. För även om karriären tog honom till flera höga chefspositioner, ansvar för 200 anställda och en budget på 750 miljoner, hade vägen nog varit både lättare och bättre om han hade tagit mer hjälp under vägen. I stället för välplanerad kompetensutveckling blev mycket "trial and error" – och lärdomarna och insikterna har ibland kostat på.

Under en stor del av arbetslivet har Ergin arbetat med kundsupport i stora organisationer och det sättet att arbeta präglar mycket av hans sätt att tänka. Istället för att du går en hel utbildning där kanske bara 10% är relevant är det mycket smartare om du kan gå till någon med din utmaning och sedan få svar direkt.

Video - att träna så mycket som krävs är också en talang

 

Ergin är en av få svenskar som gjort två TEDx-föreläsningar. Och inför dessa fick han också chansen att träna på allvar . Arbetet med en 12 minuter lång föreläsning tog 120 timmar. Det var också så Ergin kom att fastna för Masterclass-formatet: träning i liten grupp där deltagarna får träna på det de vill träna. Det du tränar på – blir du bra på.

Det är av helt avgörande för organisationer att komma till insikt med att deras personalstyrka är en av deras mest värdefulla tillgångar. Genom att investera i sina medarbetares utveckling och förbättra deras kompetenser kan organisationer inte bara öka sin produktivitet utan också behålla sina mest värdefulla anställda.

Under föreläsningen kommer vi gå närmare på vikten av att utveckla en kultur av kontinuerlig inlärning och förbättring inom organisationen. Detta kan uppnås genom att främja livslångt lärande, skapa möjligheter för anställda att delta i utbildningsprogram och skapa en miljö där det är ok att göra misstag och lära sig av dem.

  • i huvudet på en entreprenör; hur tänker en entreprenör - egentligen?
  • konsten att få andra att lyckas. (de flesta av oss behöver en chans på att visa vad vi går för. Kanske två, ibland kanske till och med tre MEN det är när vi får chans kan vi visa våra fulla potential)
  • vikten av att få människor att mötas. (när människor möts utan förbehåll och förväntningar händer magi!)
  • att öva och träna är nödvändigt för kompetenshöjning.

Organisationer bör erbjuda en mängd olika kompetensutvecklingsmöjligheter för att möta olika behov och inlärningsstilar. Detta kan inkludera formell utbildning, mentorprogram, coachning, jobbrotation och andra utvecklingsmöjligheter.

Det som mäts blir gjord! Därför är det avgörande för företag och organisationer att mäta resultaten av kompetensutvecklingsprogrammen för att se till att de är effektiva och ger avkastning på investeringen. Detta kan uppnås genom att sätta upp mätbara mål för varje utbildningsprogram och genom att följa upp och utvärdera resultaten regelbundet.

Syftet med föreläsning är att stanna en stund, lyfta blicken och påminna sig om att kompetensutveckling är en viktig del av en organisations övergripande strategi och kan hjälpa till att öka produktiviteten, behålla värdefulla anställda och uppnå företagsmålen. Genom att investera i kompetensutveckling kan organisationer säkerställa att deras personalstyrka är rustad för att möta de utmaningar som framtiden kommer att bjuda på.

Dela på sociala medier

Kontakta Ergin Özdemir - Föreläsare för bokning

Fyll i formuläret nedan för att kontakta Ergin Özdemir - Föreläsare gällande bokning. Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.